Nature Cookta Aszkorbinsav (250g)

Nature Cookta Aszkorbinsav (250g)

697 Ft-tól 17 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

701 Ft

3 napon belül

Külföldi áfával forgalmazó boltok ajánlatai

0% áfát tartalmazó ajánlatok

Termékleírás
NATURE COOKTA Aszkorbinsav 250 g A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. Az aszkorbinsav egy olyan vízben oldódó vitamin, diétás alapanyag (gluténmentes alapanyag, paleo alapanyag) aminek a rendszeres fogyasztásával megelőzhető a skorbut, javítható és fokozható a kollagén termelés és fontos szerepet játszhat a súlycsökkentésben is. Mivel a szervezet nem képes tárolni ezt a vitamint néhány óránál tovább, ezért fontos, hogy naponta fogyasszunk ebből a diétás alapanyagból. Az aszkorbinsav rendszeresen adagolva felpörgeti az anyagcserét és felgyorsítja a fogyást. Hogyan segíti az aszkorbinsav a fogyást? Az aszkorbinsavat rendszeresen fogyasztók 30%-kal több zsírt képesek elégetni , mint azok, akik szervezetében alacsony a C-vitamin szint. A Journal of the American College Nutrition egy 2005-ös tanulmánya szerint az aszkorbinsavban gazdag élelmiszerek vagy étrend kiegészítők reggel való elfogyasztása egész nap fokozza a szervezet zsírégető képességét . Tehát C-vitaminnal, tudatos étkezéssel és reggeli tornával   a fogyás is felgyorsítható . Az aszkorbinsav adagolása: Az aszkorbinsav ajánlott napi adagja  férfiak esetében 90 mg, a nőknél pedig 75 mg . A terhes és szoptató nőknél, valamint a dohányzóknál ennél jóval magasabb az ajánlott mennyiség. A z aszkorbinsav túladagolás szinte elképzelhetetlen, mivel  ezek az adagok csak éppen arra elegendőek, hogy ne kapjunk skorbutot. A mai világban 1000-1500 mg C-vitamint érdemes naponta fogyasztani, amit nyers zöldségekkel, gyümölcsökkel, valamint étrend kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe. Fontos, hogy fenntartsuk megfelelő arányát a szervezetben, mert csak így előzhetjük meg a betegségeket és csak így tarthatjuk fenn egészségi állapotunkat. Az aszkorbinsav fogyasztás előnyei: A C-vitamin vagy aszkorbinsav hozzájárul:
  • az immunrendszer egészségének fenntartásához.
  • igen erős antioxidánsként működik a szervezetben.
  • semlegesítheti azokat a szabadgyököket, amik a sejtekben károkat és mutációkat okoznának. A szabad gyököket a testmozgás hiánya, a rossz étrend, a dohányzás és a környezetszennyezés generálja. Az antioxidánsok nélkül ezek hatására a szervezet korán megöregedne és olyan betegségek érnék el, mint a rák, a szívbetegség vagy a cukorbetegség.
  • az aszkorbinsav részt vesz a szervezet kollagén termelésében. A kollagén segít helyreállítani és fenntartani az egészséges bőrt, az ereket és a kötőszöveteket, segíti a sebgyógyulást és a csontok és fogak egészségéért is hozzájárul.
  • az aszkorbinsav hiányában a bőr kiszárad, a haj el kezd hullani, a fogíny begyullad, véraláfutások jelennek meg a bőrön és lelassul a sebgyógyulás is.
Az aszkorbinsav természetes formájában (C vitamin) ezekben a friss zöldségekben és gyümölcsökben is megtalálható:
  • a  kaliforniai paprika tartalmazza a legtöbb aszkorbinsavat (190 mg/100 gramm),
  • a zöld paprika 120 mg aszkorbinsavat tartalmaz és
  • egy evőkanál petrezselyemben 5 mg C-vitamin van,
  • nagy koncentrációban találunk aszkorbinsavat a jalapeno paprikában,
  • a kelkáposztában,
  • a brokkoli leveleiben és virágában (60 mg),
  • a citrusfélékben,
  • a narancsban (e gy közepes narancsban 75 mg) ,
  • a citromban,
  • a grapefruitban, de
  • egy fél adag eperben is 50 mg aszkorbinsav van.
Mivel az aszkorbinsav vízben oldódó vitamin, a vizelettel távozik, ezért káros hatása nincs ! Az aszkorbinsav fogyasztása , használata a fogyókúrás ételek készítésekor: 
  • Az aszkorbinsav, mint diétás alapanyag, használható főzéshez, sütéshez, tartósításhoz , zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozására, vízben oldva is.
  • Kifejezetten ajánlott az aszkorbinsav kenyérbe sütése az alábbiak szerint: adjunk egy kávéskanál Nature Cookta L-aszkorbinsavat adni a tésztához, így könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut.
  • Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk , fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk.
  • A diétás befőzés során természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom befőtteket, lekvárokat készíthetünk. Eritrittel vagy stevia cseppel keverve kitűnő limonádét  keverhetünk belőle.  
 
Tárolás: Száraz, hűvös helyen!Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig!Kiszerelés: 250 gramm Így is ismerheti: Aszkorbinsav 250 g, Aszkorbinsav250g, Aszkorbinsav (250 g)
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^