Doctor's Best Betain hidroklorid, pepszinnel és sárga tárniccsal 120db

Doctor's Best Betain hidroklorid, pepszinnel és sárga tárniccsal 120db

7 900 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Doctor's Best Betain hidroklorid, pepszinnel és sárga tárniccsal 120db

7 900 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
vitaminbolt.eu
Termékleírás
Betain hidroklorid, pepszinnel és sárga tárniccsal 120db
Napi adag 1 kapszula bevétele étkezésenként, maximum 3 kapszula bevétele a nap folyamán
Egyéb összetevő zselatin, szterinsav, magnézium-szilikát, szilícium-dioxid
Támogatja a gyomor emésztési képesség
Optimalizálja hatékonyabbá teszi az emésztést
Figyelem Ne szedje a készítményt ha vese problémája van, esetleg terhes vagy szoptat. Konzultáljon kezelő orvosával a termék szedése előtt, ha magas vérnyomása és/vagy gyomorfekélye van.
Betain HCI és Pepsin
A betain HCl a sósav egy formája étrend-kiegészítőként való használata segíti a gyomor saját sósav képződését. Míg az alkalmi emésztési zavar eredményezheti az irritáló savas érzést a nyelőcsőben, addig ennek az irritáció oka jellemzően az, hogy az optimálisnál kevesebb a gyomorsav termelés.
Gyomorsavat a parietális sejtek termelik ennek funkciója, hogy lebontsák az élelmiszert kisebb alkotórészekké. Ezek az összetevők a gyomorból a vékonybélbe mozognak, ahol azokat tovább bontják az emésztőenzimek a vékonybél felső részén. Az egyes tápanyagok (fehérjék, zsírok és szénhidrátok) ezután tudnak felszívódni, hogy megfelelő legyen az anyagcsere és a növekedés. Optimális gyomorsav termelődés csökkentheti a fennmaradó az emésztési folyamatot terheit, beleértve a hasnyálmirigy enzim termelését.
Mint korábban említettük, az optimális gyomorsav jelenléte szükséges a kritikus tápanyagok felszívódásához. Néhányí tápanyag ilyenek pl. az aminosavak és más fehérje peptidek, ásványi anyagok, B-12 vitamin, folsav  megkövetelik a megfelelő gyomorsav szintet a hatékony felszívódás érdekében. A jelenlétében a megfelelő sav a gyomorban is szükséges az átalakítás az emésztő enzim pepszin. A gyomor fősejtjei pepszinogént ami a pepszin prekurzora- választanak ki a gyomor üregébe, amiből a sósav hatására pepszin keletkezik. A pepszin a gyomornedv alkotórészeként a gyomor erősen savas közegében (pH 1 körüli) bontja le a fehérjéket aminosavakká.
Ideális gyomorsav termelődés elengedhetetlen az egészséges baktériumok egyensúlyának a megőrzése érdekében a beleinkben. Először is, a megfelelő mennyiségű savtermelés a gyomorban önmagában is egy védőgát, hogy a gyomor fala biztonságos maradjon. Másodsorban, a nem megfelelő szintű gyomorsav növelné a fennmaradó élelmiszer mennyiségét, ami egyenlőtlenséget okozhatna a normál baktériumflóra növekedésében.
A korrekt baktérium flóra kulcsfontosságú a megfelelő emésztéshez és az általános egészségi állapothoz.
A kutatások azt igazolták, hogy a szervezet gyomorsav termelési kapacitása a korral előrehaladva csökken. Sőt, a stressz és egyéb tényezők is befolyásolhatják a megfelelő gyomorsav termelődését. Alkalomi gyomorégés, puffadás, böfögés, rossz közérzet, és a "savas gyomor" elenevezés gyakran ebből ered. Az étel amit eszünk belép a gyomorba a nyelőcsövön keresztül. A nyelőcső a gyomor találkozásánál egy izomstruktúra, mint az alsó nyelőcső záróizom ismert  (lower esophageal sphincter -LES), (vagy cardia). Amikor élelmiszer kerül a gyomorban a LES általában szűkül, hogy ne történjen visszafolyás a gyomortartalom a nyelőcsőbe. A záróizom folyamat fő kiváltója az elegendő gyomorsav jelenléte.
Ha elegendő a gyomorsav van akkor a LES bezárul. Megfelelő mennyiségű gyomorsav termelődése alapvető kritériuma a záróizom megfelelő működéséhez, hogy megakadályozza a visszaáramlását gyomor tartalmának. 1
Egy friss tanulmány felmérte, hogy mi az oka a B-12 vitamin hiány gyakori előfordulásának idős betegeknél. A kutatók azt sugallják, hogy a csökkent a B12 vitamin szint időseknél, 200 személyt vizsgálva arra jutottak, hogy ez azért is lehet, mivel nem férnek hozzá az élelmiszer B-12 vitaminjához 60-70 -uk. 2 Más szóval az étrendi B12 vitamint  általában az állati fehérjék tartalmazzák. A fehérjéket a gyomorsav és pepszin bontja le a gyomorban. Optimális gyomorsav termelés, segíti a B-12 vitamin kiszabadítását amik kötődik a a fehérjéhez, így azt elérhetővé tegye a felszívódáshoz. A megfelelő felszívódást számtalan más tápa...

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.